Summa sidvisningar

fredag 22 oktober 2010

Kryssningen

Sådär..
I onsdags förmiddag så körde Daniel in oss till tågstationen.. Tog tåget ner till Malmö, när vi precis kommit ner till Malmö så ringde Kim´s mobil och då var det mamma som skulle kolla hur det gick och hur långt vi hade kommit! Fick även byta några ord med Leo och direkt kom tårarna i ögonen.. Även om man inte hade varit borta ifrån Leo så länge så blev man ändå glad av att höra hans röst....
När vi hade lagt på så gick vi in på stationen för att fråga vart ifrån anslutningsbussen skulle gå ifrån.
Vi gick och letade rätt på busshållsplatsen och när vi visste vart den var så skulle vi hitta någonstans att äta.. Vi hade en timme på oss att hitta ett ställe och äta!
Vi behövde inte gå så långt, bara rundan hörnan så hittade vi subway och det fick det bli.. :) Tonfiskmacka.. Mums.. :)
Vi går bort mot busshållsplatsen och där står inte en kotte.. =/ Jag sa till Kim att vi kanske är dom enda som ska åka härifrån.. Och vi kanske är dom enda på hela bussen...
Bussen kommer och vi kliver på.. Hur många personer satt det på bussen? Inte en enda.. Totalt mobbat! :) Vi skrattade nog hela vägen till Köpenhamn åt det.. Vi roar oss ganska enkelt. ;)
När vi kommer fram så är det dags för incheckning till båten och jag fattar inte ett skit av vad hon sa när vi fick boardingkortet men vi fortsatte.. Tog ett tag innan vi hittade våran hytt.. Var hytter överallt förutom våran egen men vi hittade den till slut.
När vi öppnade dörren till hytten så blev vi smått besvikna för vi hade ingen hytt med fönster utan en hytt men en våningsäng, ett bord, spegel och toa med dusch.. Men vi slängde in grejerna och tog hissen ner och hittade ett fik som vi satte oss på.. Baresso hette det om jag inte minns helt fel.. Blev en 50 cl kaffe med en cheesecake.. :)
Blev en tur in på taxfree och köpa cider innan vi gick upp till hytten igen.. Blev en del rundor för att checka in båten innan det var dags att göra sig i ordning och dricka cider för att kolla in båtens nattklubbar. :) Force 7 lät väldigt lockande i namnet men när vi kom dit så var det för barn..
Vi gick upp till columbus nightclub och satte oss. Var något liveband som spelade där och hon som sjöng lät nästan lite illa. Hon sjönt mycket genom näsan!
När vi satt vid bordet så kom det fram en svensk servitris, han frågade om vi ville beställa och vi sa vad vi ville ha. Han frågade oss om vi var från Trelleborg eller Malmö. Fel, fel, fel.. :) Vi berättade vart vi rest ifrån och han tyckte vi hade rest långt.. Så långt är det inte.. :)
Beställde cider och chilinötter, när han kom och lämnade ciderna o nötterna så sa han att han bjöd på nötterna..
Hans ögon hade vi på oss hela kvällen.. Hans kompis som också var servitris men dansk var också framme vid oss och pratade o skojade.. Så fort jag eller Kim skulle gå på toa eller någon annanstans så var dom fort framme och frågade om vi redan skulle gå.. :)
Vi frågade den danska servitrisen när nattklubben skulle sätta igång.. Räknar inte ett liveband som direkt någon nattclub.. Och han sa någonting, hängde inte med men hängde med på att han sa klockan 11 så vi satt kvar och väntade, väntade, väntade och livebandet slutade inte spela... Vi  gick ner igen till force 7 för att se så det inte var där nere nattklubben var..
Det var riktig musik där nere men folk tomt så vi gick upp till columbus nightclub igen och satte oss.
Efter ett par minuter så kommer det fram en norsk kille som började ragga och ha sina ryck för sig...
Han slog sig ner jämte oss, han var jätte trevlig men lite speciell om man säger så.. Mer om han behöver jag inte säg.
Var en annan kille som också slog sig ner med oss och han var norsk och han studerade till polis och var på kryssning med poliskåren.
Hängde inte med så mkt på vad dom sa för jag fattade ingenting.. Mest mummel i mina öron!!
Dom 2 killarna kände inte varandra sen tidigare och så fort jag pratade med poliskårs killen så började den andra killen massera mina axlar, frågade om allt var bra och pussade mig i pannan och där satt jag som ett frågetecken och undrade vad han höll på med. Den danska servitrisen kom fram och började spruta vatten på oss med vattenflaskan som han hade på borden och då frågade den speciella killen om jag tyckte att servitrisen hade sexigare rumpa än han.. Hur ska jag veta det? Hade inte tittat på någon av deras rumpa och det var jag inte intresserad utav..
Han blev svartsjuk helt enkelt.. Den speciella började små tjabba med poliskårskillen om att han inte alls var polis och att han inte skulle sitta och ljuga för oss om att han var polis.. Vi va öhh?? Han studerar till polis.. Soo what? Han ljög inte.. :S Vi gick därifrån till slut.. Vi följde med poliskårskillen till hans "gäng" och stod där innan en stund innan vi kände att det var dags för sängen...
Torsdags morgon så var det dags för en dusch och frukost.. Blev lite chockad över att dom serverade massor av olika bullar och kakor till frukost... :S Aldrig sett eller varit med om det innan...
Men det blev fil med musli, fralla och ägg till frukost... Åt ett halvt ägg.. Ägget var löskokt och det är det värsta jag vet. Dom kunde ju haft både hårdkokt och löskokt.. Men när vi var mätta så var det dags att göra sig smått i ordning för att gå ut och kolla läget i Oslo..
Det var kallt, det var tråkigt, såg inte en affär så långt ögat nådde.. Så vi gick 2 kvarter i Oslo innan vi gick tillbaka till båten.. Båten skulle gå klockan 5 från Oslo och klockan var typ 11-12 när vi kom tillbaka till båten.
Var knappt en kotte kvar på båten men vi roade oss med att sitta och glo o väntade på att fiket baresso skulle öppna så vi kunde köpa en kaffe..
Vi väntade i evigheters tider och hann tröttna så vi gick upp på rummet och somnade.. När vi vaknade så gick vi ner och köpte en kaffe o fika och gick in och ut på taxfreen... Vi var nog inne på taxfreen 100 gånger och snurrade under dessa 2 dagarna..
Fanns en svensk som jobbade inne på taxfreen med.. En äldre man i typ 40-50 års åldern som vi blev vän md.. haha...
Varje gång vi kom så Heeeej tjejer eller God morgon tjejer, haft en bra dag osv.. Hur trevlig som helst...
Allt inne på taxfreen var i danska pengar.. Vi betalade med svenska och fick danska tillbaka.. Innan vi kom in i hur mkt det skiljde mellan svenskt och danskt pris så höll vi på bli tokiga... Men våran snällla gubbe inne på taxfreen hjälpte oss och förklarade så vi omvandlade det själva tillslut.. :) Annars sprang vi runt med kameran på varenda våning på båten och fotade det mesta... :)
Minnesbilder är alltid roligt att ha.. :) Blev en del plojbilder också.. Men sånt hör till.. eller? :)
På kvällen så var det dags för att titta till columbus nightclub igen och vi hoppades inte på att hon som sjöng genom näsan skulle vara där men det var det bandet igen.. Vi satt inte där så länge innan vi tröttnade och gick till hytten..
Väl i hyttan började vi känna hur det gungade och det små skakade och hade sig... Blev smått rädd, slutade med att jag och Kim la oss o sov skavfötters.. Men det var inte långvarigt innan hon hoppade upp till sin säng igen.. Det var storm ute... Vaknade någon gång på natten och då var det helt lungt och stilla... Kändes inte alls bra när det gungade som det gjorde...  Fyy
I morse blev det en dusch innan man klädde på sig och packade ner dom sista sakerna... Halv tio var vi i land i Danmark! Vi klev på våran mobbade buss.. På bussen satt även 2 andra idag så vi var inte helt själva.. :D Trodde tiden på bussen skulle gå jätte sakta men idag tickade tiden iväg fort.
Gick till subway så fort vi kom av bussen och käkade.. Fortsatte bort till tågstationen, köpte biljett hem och väntade på tåget... Dessvärre gick inte tiden på tåget speciellt snabbt..
Pappa hämtade oss i Mörrum på tågstationen, släppte av Kim hos sin moder och jag åkte med hem till min moder där min son var... Jag har nog inte gjort något annat än sagt till Kim hur mkt jag saknar Leo.. Har saknat Leo fruktansvärt mkt.
Var skönt och komma hem och få han i sin famn och krama han..
Packade ihop Leo´s saker och åkte hem.. Har varit massa bus, kel, bad, mat, lek, kvällsmat och nu sover han min älskling...
Ska bli skönt och vakna upp i sin egen säng i morgon....
Undra när landsjukan ska släppa.. Jag vill inte att det ska gunga eller hoppa längre...

Jag har en trevlig resa och jag är sjukt nöjd med den.. Skulle kunna åka den kryssningen igen.




































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar